FRISKVÅRD & REHAB

Hundfysioterapeut

Jag är under utbildning till Certifierad Hundfysioterapeut via Svenska Fysioterapiskolan.


Som hundfysioterapeut hjälper vi hundar att rehabilitera sig efter skador, sjukdomar eller annat som gjort att hunden fått en nedsatt funktion samt arbetar med friskvård i förebyggande syfte. Vi använder oss utav djupgående behandlande massage, laser och andra muskelstärkande övningar. 


Under utbildningens gång kommer jag erbjuda djupgående helkroppsmassage till rabatterat pris. Läs mer om allt detta under "Massage"-fliken. 

Friskvård

Friskvård för hund är den typ av träning som görs för att hunden ska hålla en god kondition, förebygga skador samt för att upprätthålla de resultat man uppnått vid tex avslutad rehabilitering.


All träning som görs i förebyggande syfte för att hålla din hund frisk och i god kondition räknas som friskvård. Som hundfysioterapeut kan vi hjälpa till med kosthållning, träningsplaner och behandlingar anpassade efter din hunds behov. Alla hundar, oavsett ålder, ras eller sysselsättning mår bra av friskvård.  Vare sig du har en hårt arbetande tävlings-/arbetshund eller en ren sällskapshund så kan vi hjälpa dig och din hund med kosthållning, skadeförebyggande träning och behandlingar anpassat till just din hunds fysiska status och livssituation.


Om du i tidigt stadie blir medveten om hundens mående kan vi tidigt hjälpa att stärka upp muskulatur, förbättra konditionen och behandla hunden vilket ökar förutsättningarna för en bättre livskvalitet för din hund. Det är inte bara våra högpresterande hundar som behöver behandling och friskvård utan även sällskapshundar och äldre hundar förtjänar ett smärtfritt och rörligt liv.

Rehab

Om din hund har haft en skada, sjukdom eller annat som gjort att den fått nedsatt funktion är rehabilitering en viktig del för att hunden ska återfå en så normal funktion som möjligt. Vi hjälper hunden att bygga upp sin muskulatur på ett korrekt sätt för att minska risken för snedbelastningar, felbelastningar och överansträngningar som på sikt ökar risken för att nya skador ska uppstå.


Med hjälp utav olika behandlindsmetoder, anpassade efter din hunds behov, hjälper vi hunden att åter bygga upp sin muskulatur, styrka och rörlighet där vi strävar efter att hunden ska återfå en så normal funktion som möjligt. 


Rehabilitering behövs tex efter en operation i rörelseapparaten, vid skador och problem i hundens skelett, muskulatur, leder, ligament och nervsystem. Om din hund har en kronisk sjukdom kan rehabilitering vara till hjälp även där. Vi kan aldrig bota en kronisk sjukdom men genom rehabilitering kan vi bromsa utvecklingen och skapa bästa förutsättningarna för just din hunds livskvalité. 


Varje hund är unik och det finns flera olika behandlingsmetoder att använda sig utav. Rehabilitering av hunden är ett komplement till veterinärvården. Rehabilitering sker i samråd med din veterinär och tillsammans med dig som djurägare lägger vi upp en individanpassad träningsplan för hur just din hund ska rehabiliteras. 


Jennifer Haglund - Four Sense

jennifer@foursense.se

070-9633130


© 2022 COPYRIGHT

Allt material på websidan är skyddat enligt lagen om  upphovsrättslagen.