BETEENDEUTREDNING

En hund med problematiker är inte jobbig 
Utan har det jobbigt

Ett problembeteende kan vara precis vad som helst som ni upplever är ett problem för er eller er hund. Jag gör alltid en grundlig utredning där tänkbara orsaker kartläggs och ett individanpassat träningsprogram görs för er familj, era förutsättningar och er hund! Jag arbetar för att hitta de bakomliggande orsakerna till en hunds problembeteenden. Det är oftast flera olika faktorer som ligger bakom ett problem. De metoder jag arbetar med handlar inte om snabba lösningar utan om att finna roten till problematikerna och det på ett holistiskt, etiskt och moraliskt vis. 

Så går en utredning till

På en beteendeutredning träffas du, jag och hunden och övriga familjemedlemmar får även gärna delta. Där får ni tillfälle att berätta allt om er hund! Vi går igenom hur eran vardag ser ut, rutiner, regler och hundens sysselsättning. Om hunden varit med om något obehagligt, om den varit sjuk, om valpperioden och mycket mer. Vi går igenom hundens problematiker - bland annat om när det uppstod, i vilka situationer och hur länge hunden haft det. Vi tar en promenad tillsammans och jag vill gärna se hundens beteende om så är möjligt. Jag kommer även göra en genomgång av hundens kropp då smärta och beteendeproblematiker ofta går hand i hand och påverkar varandra mycket. Efteråt görs en analys tillsammans med ett individanpassat träningsprogram samt övrigt material utifrån er situation. Därefter träffas vi och går tillsammans igenom analysen, träningsprogrammet och de övningar som rekommenderas, förklarar vilka åtgärder som bör göras samt hur ni ska hantera er hund i den akuta situationen. 

 

Hur lång tid det tar att träna bort olika problematiker samt hur många träffar som behövs är väldigt svårt att svara på. Det är många faktorer som spelar in som bland annat varför hunden gör det, hur länge hunden har gjort det, om hunden har ont samt er tid och engagemang. En beteendeutredning är en process och sådana tar tid. Framgångarna i träningen är framförallt beroende på den tid och engagemang som ni lägger ner och vilka förutsättningar ni har. Det är ni som tränar eran hund. Jag ger er stöd, coaching och hjälp för att ni ska lyckas. Jag finns vid er sida under hela behandlingsprocessen och det är viktigt för mig att ni känner att ni får det stöd som ni behöver. Ni är välkomna att kontakt mig under hela utredningens gång. Jag finns här för er!


Jag hjälper till med små som stora problematiker, exempel...

 

Aggressioner

Rädslor

Stress

Vård- och kloklippsproblem

Separationsångest

Ensamhetsproblem

Ljudproblematiker

Oönskad jakt

     ...med meraDet är viktigt att man känner förtroende för den man anlitar. Både för personen men även för arbetssättet. Du är hjärtligt välkommen att kontakta mig eller besöka mig på Zoobutiken i Ö-vik


 

Känner du att du har något problem med hunden som du vill få hjälp med - vänta inte för länge innan du går till en hundpsykolog!


Desto fortare, desto bättre!

Boka en beteendeutredning

PRIS

Grundlig intervju + första träningsträffen

1500:-

(Grundlig intervju, rörelseanalys samt kroppsgenomgång. Skriftlig beteendeanalys, individanpassad träningsplan, praktisk träning och 2 månaders support). 


Uppföljningsträff

1000:-

(Individanpassad träningsplan, praktisk träning och uppföljning av utredningen). Beteendeutredning går att boka inom en 

15 mils radie från Örnsköldsviks centrum. 
Bor du längre bort än så kan du kolla in Online konsultation.


 • Av- och ombokning görs 24 h innan utsatt tid för att undvika debitering av halva lektionskostnaden
 • Vid besök utanför en två mils radie från Örnsköldsviks centrum tillkommer reseersättningLäs mer under Priser & Villkor 
 
 
 
 
 
 
Ja
 
 

INFÖR UTREDNING

Inför problemhundsutredning kan det vara bra med viss förberedelse för att få ut så mycket som möjligt av tiden!


 • Fundera på vilka saker ni vill ha hjälp med 

  (inför första träffen, alltså intervjun)

 • Fundera kring hundens livshistoria
  (skriv gärna ner viktiga händelser i förväg)
 • Vad är er målbild?
  (hur vill ni att resultatet ska se ut?)
 • Intervjun tar ca 1,5 h, resterande träningsträffar tar ca 1 h

 • Rasta hunden innan mötet
 • Låt dagen vara lik alla andra dagar
  (det är bra om hunden inte är allt för trött men heller inte ha övermycket energi)
 • Inför träningsträffarna är det bra om du förberett godis 
  (riktigt gott godis i små bitar)
 • Ta gärna med och visa all utrustning som ni brukar använda


Jennifer Haglund - Four Sense

jennifer@foursense.se

070-9633130


© 2022 COPYRIGHT

Allt material på websidan är skyddat enligt lagen om  upphovsrättslagen.